Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a declarat, marţi, că FC Viitorul şi CFR Cluj nu au câştigat campionatul pe merit. El a lansat un atac la adresa liderului Ligii I, viitorul adversar din campionat al FCSB, despre care a spus că a înregistrat cea mai ruşinoasă înfrângere din fotbalul românesc, în cupele europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă în urmă cu trei ani Astra a câştigat pe merit în opinia mea, chiar dacă a avut meciuri mai <aerisite>, aşa, în play-off, dar cred că a câştigat pe merit. În meciul decisiv, de la Giurgiu, noi nu am contat, 2-0, după două lovituri de pedeapsă corect acordate. Cred că în urmă cu doi ani şi anul trecut, echipa care a câştigat campionatul, în opinia mea, nu a meritat asta. Adică Viitorul şi CFR. Viitorul a avut un meci în deplasare cu Craiova, pe final, 1-0, dar Craiova nu a prezentat cea mai bună echipă în mod intenţionat. Nu are nicio legătură Viitorul cu asta, a fost o facilitate pe care i-a făcut-o Craiova Viitorului la momentul acela. Anul trecut, ce s-a întâmplat în prelungirile meciului CFR Cluj - Universitatea Craiova, fără să caut niciun vinovat... Dacă Gustavo ar fi transformat lovitura de pedeapsă sau dacă ar mai fi beneficiat de o şansă să înscrie pentru că... A fost o eroare de arbitraj colosală. Dacă noi discutăm de un meci Iaşi - Viitorul, când s-a dictat repetarea unei lovituri de la 11 metri pentru că un jucător a intrat în suprafaţa de pedeapsă, ce-a fost acolo este... Acolo, Avram chiar nu avea nicio scuză să spună <nu o repet>. Nu contează la fotbal minutul 93 sau că e penultima etapă sau că e miză sau nu este miză. La fotbal este un regulament, pe care trebuie să-l aplici şi în momentul în care Camora intră odată în careu cu Gustavo, mingea din Arlauskis îi revine lui Gustavo şi Camora îi ia faţa şi degajează, nu poţi să faci altceva decât să-i dai cartonaş galben lui Camora şi repetarea loviturii de pedeapsă. În situaţia în care nu ar fi câştigat CFR, noi mergeam la Iaşi fără niciun fel de presiune. Aşa, am pierdut la Iaşi lamentabil", a declarat Stoica, la Digi Sport.

Stoica şi-a continuat atacul la adresa rivalei CFR Cluj, despre care a spus că a depăşit în dubla cu Dudelange înfrângerile ruşinoase ale echipei Dinamo.

"Rămâne eliminarea campioanei României cu Dudelange. Nu am văzut meciul pentru că noi jucam la aceeaşi oră. Nici după aia, că nu-mi pierdeam vremea să văd cum o echipă din Luxemburg umileşte campioana României. Dar am văzut rezultatele pe care le-a făcut sau nu le-a făcut Dudelange în Europa League. Cred eu că cei de la CFR ar trebui să vorbească mai puţin. Este cea mai urâtă înfrângere din fotbalul românesc. Nu este 17 Nentori, nici Knattspyrnufelag, sub nicio formă. Băieţii ăştia sunt din Luxemburg şi noi vorbim de 2018. La un moment dat aveau 5-0 în dublă manşă împotriva campioanei României. De ce? Pentru că acolo arbitrii nu mai ţineau cont de simulări. De când sunt nu am văzut jucători să simuleze cum simulează Culio, cum simulează Deac, cum simulează Ţucudean. Tănase a simulat, acum nu mai simulează. Tănase trebuie să fie faultat de trei ori în suprafaţa de pedeapsă ca arbitrul să dea penalti în favoarea noastră", a spus Mihai Stoica.

Meciul dintre FCSB, echipa clasată pe locul 2 în Liga I, şi liderul CFR Cluj va avea loc, sâmbătă, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, în etapa a XXI-a

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.