Mihai Covaliu, fost campion olimpic, mondial şi european la sabie şi preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizată în cadrul unei serii de evenimente prin care UNEFS îşi sărbătoreşte un secol de la înfiinţare, ceremonia s-a desfăşurat în Sala de Marmură a Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

La eveniment au fost prezenţi oficiali din sportul românesc, printre care s-au numărat antrenorul Octavian Bellu, Carmen Tocală – preşedintele Federaţiei Române de baschet, Elisabeta Lipă – preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Camelia Potec – preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Andreea Răducan, Ana Maria Popescu-Brânză şi Violeta Beclea.

"Este o onoare şi o plăcere incomensurabilă pentru mine să primesc acest titlu de Doctor Honoris Causa, mai ales în acest an în care Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport aniversează 100 de ani. Vă mulţumesc de 100 de ori”, a declarat Mihai Covaliu după primirea distincţiei.

Mihai Covaliu (45 de ani) a fost campion olimpic la sabie individual (Sydney 2000), campion mondial la sabie individual (Leipzig 2005) şi campion european la sabie echipe – cu România (Izmir 2006). El a mai câştigat alte opt medalii de argint şi bronz la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.