Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro este să câştige una sau două medalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem sportivi valoroşi şi am încredere că vor face rezultate bune la Jocurile Olimpice de la Rio. Obiectivul nostru este una, două medalii. Este un obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil. Şansele ni le facem prin cum ne vom prezenta în acel moment. Ne fixăm aceste ţinte pentru a ne impune un anumit nivel. Avem valoarea necesară pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Sper că vom şti cum să ne manageriem şansele. Fetele ştiu unde sunt, au experienţă, au învăţat foarte mult din greşeli şi sunt convins că la Rio îşi vor face bine planul", a spus Covaliu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, consideră că va fi presiune mare pe scrimeri la JO: "Cred în performanţa sportivilor şi sper ca la Jocurile Olimpice ei să fie în cea mai bună formă pentru a ajunge cât mai sus. Nu va fi uşor, va fi presiune, dar satisfacţia este pe măsură când urci pe podium".

Sportiva Ana Maria Popescu nu a făcut nicio promisiune pentru Jocurile Olimpice: "Nu promit nimic pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Sper ca Rio să ne surprinde pe toţi. Avem mult de muncă, deşi timpul e scurt".

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a afirmat că obiectivul stabilit pentru Rio de Janeiro este realizabil. "Emoţiile adevărate vor apărea când vom pleca spre Rio. Sperăm să ne întoarcem cu capul de sus de acolo. După rezultatele pe care le-am avut în ultima vreme, obiectivul este realizabil", a precizat Dolniceanu.

Spadasina Simona Gherman este rezervată după eşecul de la Jocurile Olimpice din 2012: "Am încredere în noi, am demonstrat că putem fi sus, dar suntem rezervate după eşecul din 2012".

Federaţia Română de Scrimă şi-a prezentat, marţi, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, noul logo şi sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio De Janeiro.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Alin Petrache, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, preşedintele de onoare al FR Scrimă, Ana Pascu, spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, sabrerul Tiberiu Dolniceanu şi antrenorii Dan Podeanu şi George Epurescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.