Mick Schumacher, fiul lui Michael Scumacher, va efectua o demonstraţie, în acest week-end, la Spa-Francorchamps, cu un monopost Benetton, pentru a comemora 25 de ani de când tatăl său, septuplu campion mondial, a câştigat prima cursă în Formula 1, informează motorsport.com

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 18 ani, Mick se va afla la volanul unui monpost Benetton din 1994. Tatăl său a câştigat prima cursă din cele 91 din palmares la Marele Premiu al Belgiei, din 30 august 1992, când era la echipa Benetton. El debutase în Marele Circ cu un an înainte, tot pe circuitul de la Spa-Francorchamps, la echipa Jordan.

Michael Schumacher a obţinut două titluri mondiale cu Benetton, în 1994 şi 1995, apoi a trecut la Ferrari, echipă cu care a mai câştigat de cinci ori la rând Campionatul Mondial de Formula 1, între 2000 şi 2004.

La ediţia din acest an a Marelui Premiu al Belgiei, care va avea loc de vineri până duminică, va fi organizată o expoziţe dedicată fostului pilot german.

Michael Schumacher, în vârstă de 48 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Elveţia. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Mick Schumacher ocupă locul 11 în seria Formula 3. El a obţinut un loc pe podium (locul 3) în aprilie, la Monza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.