Francezul Michel Platini va demisiona din funcţia de preşedinte al UEFA, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus de la pase la doar patru ani suspendarea din orice activitate legată de fotbal, a anunţat, luni, Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Platini a anunţat că acesta va demisiona în curând de la preşedinţia forului european, funcţie din care fusese suspendat din 21 decembrie 2015.

TAS a decis să-i reducă suspendarea lui Michel Platini de la şase la patru ani, motivând că "aceasta corespunde cu durata unui mandat la preşedinţia UEFA". De asemenea, TAS i-a redus amenda lui Platini de la 80.000 de franci elveţieni la 60.000 de franci elveţieni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În hotărârea luată, curtea a precizat că judecătorii săi au remarcat absenţa oricăror regrete din partea lui Platini şi impactul pe care această speţă l-a avut asupra reputaţiei FIFA.

Michel Platini a fost găsit vionovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primi două milioane de dolari de la FIFA, plată apropabă de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Michel Platini a fost audiat de TAS în data de 29 aprilie.

La 24 februarie, Comisia de Apel a FIFA a decis ca Joseph Blatter, fost preşedinte al FIFA, şi Michel Platini să fie suspendaţi şase ani din orice activitate legată de fotbal, astfel fiind reduse cu doi ani sancţiunile hotărâte în cazul celor doi în decembrie 2015.

Platini era suspendat din orice activitate legată de fotbal pentru o perioadă de şase ani, sancţiune valabilă din 8 octombrie 2015, el primind şi o penalitate de 80.000 de franci elveţieni. Joseph Blatter a fost de asemenea suspendat şase ani şi amendat cu 50.000 de franci elveţieni.

Michel Platini şi Joseph Blatter au fost suspendaţi la sfârşitul anului trecut, ei fiind acuzaţi de conflict de interese şi plată neloială. Sancţiunile au fost dictate deoarece Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.