Preşedintele suspendat al UEFA, Michel Platini, care se află în centrul unei investigaţii cu privire la conturi din Panama, a precizat, într-un comunicat, că toate conturile sale sunt cunoscute de administraţia fiscal elveţiană, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a informaţiilor publicate în cadrul anchetei «Panama Papers», Michel Platini ţine să precizeze, cum le-a spus în repetate rânduri jurnaliştilor care s-au ocupat de investigaţie, că toate conturile sale şi bunurile sale sunt cunoscute de administraţia fiscal elveţiană, ţară în care are rezidenţă fiscală din 2007. Pe de altă parte, îşi rezervă toate drepturile cu privire la eventuale informaţii false, acuzaţii sau afirmaţii defăimătoare care vor fi publicate în cadrul acestei activităţi jurnalistice", se arată în comunicat.

Lionel Messi şi Michel Platini se află în centrul unei investigaţii privind conturi din Panama, într-o anchetă numită de presa internaţională drept "Panama Papers".

Mai multe publicaţii, coordonate de un consorţiu al jurnaliştilor de investigaţie, au dezvăluit că personalităţi, între care lideri politici, oameni de afaceri şi sportivi, au profitat de sistemul conturilor offshore pentru a-şi ascunde veniturile. Însă aceasta nu ar fi o practică ilegală, susţine Cash Investigation (France 2).

Între cei menţionaţi se află Lionel Messi, Michel Platini sau Juan Pedro Damiani, membru al Comisiei de Etică FIFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.