Pe ploaie, dar în euforie, Inter Miami şi-a prezentat duminică starul: argentinianul Lionel Messi, de şapte ori câştigător al Balonului de Aur şi campion mondial, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nici ploaia torenţială, nici tunetele nu au făcut să nu se audă încurajărle celor 20.000 de fani care se adunaseră la Fort Lauderdale pentru a întâlni noul lor star.

Vedeta serii a apărut pe teren pe întuneric, purtând un tricou alb şi roz al lui Inter Miami, cu o întârziere de aproape o oră şi 30 de minute din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Zâmbind, după ce a juns la microfon păşind prin bălţile apărute pe scenă, Messi a mulţumit publicului: "Nu am nicio îndoială că ne vom simţi foarte bine, că vom avea momente frumoase şi că se vor întâmpla lucruri minunate", a spus el, ovaţionat de public.

Messi, în vârstă de 36 de ani, a anunţat în iunie că părăseşte Paris Saint-Germain la final de contract pentru a se alătura echipei din Florida care ocupă ultimul loc în Conferinţa de Est a MLS, liga nord-americană de fotbal. El a semnat un angajament până în 2025.

Ca dovadă a entuziasmului generat de sosirea sa, a fost nevoie de amenajarea unor tribune temporare pentru a-i primi pe toţi cei care doreau să îl vadă sosind pe argentinian la al treilea club din cariera sa profesională, după FC Barcelona şi PSG.

Cel mai mare de după Pelé

'La Pulga' este, fără îndoială, cel mai mare fotbalist care a semnat în acest campionat de la Pelé şi perioada petrecută de braziliian la New York Cosmos între 1975 şi 1977, cu mult înaintea francezului Thierry Henry la New York Red Bulls (2010-2014), a lui Zlatan Ibrahimovic la L.A Galaxy (2018-2002) şi a lui David Beckham la acelaşi club (2007-2012). Fostul internaţional englez este, de asemenea, coproprietar al clubului Inter Miami.

Legenda lui Manchester United s-a aflat în spatele sosirii campionului mondial. "În urmă cu zece ani, când mi-am propus să înfiinţez o nouă echipă la Miami, am spus că este visul meu să aduc cei mai mari jucători din lume în acest oraş extraordinar (...) Nu aş putea fi mai mândru că un jucător de talia lui Leo s-a alăturat clubului nostru şi sunt, de asemenea, încântat să urez bun venit unui bun prieten şi familiei sale în comunitatea Inter Miami", a explicat Beckham.

Messi ar urma să debuteze la 21 iulie, împotriva clubului mexican Cruz Azul, în cadrul Leagues Cup, un nou turneu între echipele din MLS şi liga mexicană care are loc în vară.
Imediat ce a fost anunţată semnătura sa, cele mai ieftine bilete pentru a asista la turneu au urcat de la 29 de dolari la 329 de dolari pe platforma de vânzări online TickPick, o creştere de peste 1.000%. Fort Lauderdale ferbe.

Septuplul câştigător al Balonului de Aur a fost deja văzut într-un supermarket din această staţiune de la malul mării, situată la 50 km de Miami. "Sunt foarte fericit că am ales să vin să joc în acest oraş cu familia mea, că am ales acest proiect", a declarat duminică campionul mondial în faţa a 20.000 de fani ai echipei Inter Miami.

La Paris, Lionel Messi şi cei apropiaţi lui păreau să se sufoce. "Am ajuns să locuiesc într-un hotel şi nu m-am simţit deloc bine", a declarat el în iunie pentru presa spaniolă, înainte de a adăuga: "Au fost doi ani în care nu am fost fericit, nu m-am bucurat, iar asta mi-a afectat viaţa de familie, am ratat multe lucruri în viaţa copiilor mei la şcoală".
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.