Daniil Medvedev s-a impus vineri în cinci seturi pentru a treia oară în şase meciuri la ediţia din acest an a Australian Open şi a ajuns în a şasea sa finală de turneu major. Numărul 3 mondial a revenit de la 0-2 la seturi pentru a-l învinge pe Alexander Zverev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată în cariera sa când Medvedev obţine trei victorii în cinci seturi în timpul unui turneu major, iar jucătorul de 27 de ani este mulţumit şi surprins de rezistenţa psihică de care a dat dovadă la Melbourne.

"Psihic sută la sută, sunt mai puternic decât eram înainte de acest turneu, pentru că acum ştiu că sunt capabil de unele lucruri pe care poate credeam că nu le pot face", a spus Medvedev, potrivit site-ului ATP. "Pentru că înainte nu am făcut aşa ceva pentru a ajunge în finală. Din punct de vedere mental sunt mai puternic decât înainte şi mă bucur pentru asta. Probabil că, sincer, este mai bine să fii în finală câştigând meciuri de trei seturi, patru seturi. Aşa e mai bine din punct de vedere fizic. Dar asta este, sunt mândru şi aştept cu nerăbdare finala pentru a da din nou 100%".

Medvedev îl va înfrunta pe Jannik Sinner în meciul pentru titlu, după ce italianul l-a învins pe Novak Djokovici şi a ajuns în prima sa finală majoră.

Australian Open: Ascensiunea lui Jannik Sinner, de la schior promiţător la finalist de Grand Slam
CITEȘTE ȘI Australian Open: Ascensiunea lui Jannik Sinner, de la schior promiţător la finalist de Grand Slam

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.