Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng, care s-a prăbuşit pe teren, a fost adus la Spitalul Floreasca în stop cardio-respirator, iar în ambulanţă nu i s-au făcut manevre de resuscitare. La Camera de gardă a spitalului s-au iniţiat manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute, dar au rămas fără rezultat, fiind declarat decesul, a declarat vineri noapte medicul Cristian Pandrea, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani, care s-a prăbuşit pe terenul de sport. A fost adus la noi cu ambulanţa, fără manevre de resuscitare, din câte ştiu. În stop cardio-respirator, la Camera de gardă s-au iniţiat manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute şi aceste manevre au rămas, din păcate, fără rezultat. Pacientul a decedat”, a spus medicul Cristian Pandrea.

Întrebat dacă Patrick Ekeng putea fi salvat în situaţia în care ar fi fost făcute manevre de resuscitare, medicul a spus: „Nu pot să fac eu speculaţii, dar lucrurile s-au întâmplat aşa şi acesta a fost finalul”.

„Nu este prima oară când se întâmplă un astfel de eveniment pe terenul de sport, cauzele pot fi multiple şi ele vot fi revelate de examenul necroptic care se va efectua ulterior. Ne pare rău că nu am putut face mai mult şi exprimăm condoleanţe”, a mai spus medicul Cristian Pandrea.

Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, în minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist.

Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce jucătorii au solicitat intervenţia echipelor medicale, iar suporterii de la peluză au deschis porţile să intre salvarea.

La finalul meciului, jucătorii echipei Dinamo şi staful tehnic au rămas pe teren, izbucnând în plâns.

Zeci de suporteri au mers în faţa Spitalului Floreasca, după ce jucătorul dinamovist a fost preluat de o ambulanţă.

Patrick Claude Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a venit la Dinamo în ianuarie 2016.
Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo. Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.