Comitetul Internaţional Olimpic a adăugat miercuri o nouă opţiune pentru ceremoniile de reatribuire a medaliilor olimpice, care vor putea avea loc în "Parc des Champions" al JO de la Paris, la picioarele Turnului Eiffel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această măsură ar putea fi aplicată în special în cazul probei de patinaj artistic pe echipe de la Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, unde podiumul a fost reorganizat la sfârşitul lunii ianuarie în urma suspendării rusoaicei Kamila Valieva pentru dopaj. Americanii au precizat imediat că vor să îşi primească medalia de aur la Paris.

Deocamdată, Comitetul Executiv al CIO nu a programat nicio ceremonie specifică, dar miercuri a adoptat o recomandare a Comisiei sale pentru sportivi de a creşte numărul de posibile recompense de medalii la şapte.

Pe lângă "următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice", pentru realocările de după JO 2018, sportivii în cauză ar putea deja să aleagă între a primi medaliile în timpul Jocurilor Olimpice de Tineret, la sediul CIO sau la Muzeul Olimpic de la Lausanne, de către Comitetul Olimpic Naţional sau Federaţia Internaţională, sau în cadrul unei ceremonii private.

Cu titlu de "excepţie", Comisia pentru sportivi a CIO a "decis să recomande adăugarea" "Parcului Campionilor", a explicat preşedintele acesteia, Emma Terho, într-un comunicat.

Amenajat în grădinile Trocadero din Paris, acest spaţiu vast, gratuit şi deschis tuturor a fost conceput pentru ca sportivii să îşi poată sărbători primirea medaliilor alături de public.

Această posibilitate va fi oferită sportivilor "a căror reatribuire a fost deja aprobată de comisia executivă a CIO înainte de JO 2024, dar care nu au avut ceremonia" şi cu condiţia ca "toate căile de apel posibile să fi fost epuizate din partea sportivilor sau echipelor sancţionate", precizează organismul olimpic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.