Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, sâmbătă, medalia de argint la Campionatul European de la Mersin (Turcia). Cu Larisa Iordache în prim-plan, România a urcat pe locul 2 al podiumului continental, după şase ani de ”secetă” la nivelul medaliilor pe echipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a obţinut un total de 154.496 puncte, cu care a revendicat medalia de argint. Pe podium au mai urcat Ucraina, medalie de aur (154.663) şi Ungaria, medalie de bronz (151.597). În finala de şase echipe au mai concurat Croaţia, Cehia şi Turcia.

În calificări echipa României a fost pe primul loc.

Delegaţia României are până în prezent şi medalii la junioare, aur cu echipa şi la individual-compus, plus argint în aceeaşi probă indifiduală.

Şi junioarele, şi senioarele vor lua startul, duminică, în finalele pe aparate, Larisa Iordache urmând să concureze în toate cele patru. Ea a revenit în competiţii după trei ani de absenţă, din cauza problemelor medicale. Revenirea Larisei Iordache a fost salutată şi de forurile internaţionale de profil. Între marile absente ale CE din Turcia se numără medaliate din Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, şi la care au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, echipa de senioare a României este formată din gimnastele Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă, toate de la Dinamo Bucureşti, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa). Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie - aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin.

În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.