Meciul Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 - Ţvetana Pironkova, locul 149 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, din optimile de finală ale turneului de la Eastbourne a fost oprit din cauza ploii, la scorul de scorul de 7-6 (6), 2-1, 40-30, pentru jucătoarea bulgară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a mai jucat miercuri un meci, Halep a disputat primul set al partidei cu Pironkova pe modul "economic şi alert". Ea s-a mulţumit să obţină un break la 1-1, apoi a încercat să-şi fructifice serviciul. A rispit multe puncte pe serviciul adversarei, mulţumindu-se să şi-l facă pe al său. Planul a funcţionat până la 5-4, când a servit pentru set. Ea a condus cu 40-0, dar a fost egalată. A mai avut două mingi de set, dar le-a pierdut şi pe acelea, iar Pironkova a făcut break la prima oportunitate apărută.

Lucrurile s-au complicat pentru jucătoarea română, care a fost condusă cu 6-5, dar ea a reuşit să ducă setul în tie-break, unde a avut 6-4, apoi 6-5. La acest ultim scor, o minge care a părut trimisă în aut de Pironkova a fost considerată în teren de arbitrul de scaun. Deşi nu şi-a arătat descumpănirea, Halep a pierdut apoi setul repede, cu 8-6 în tie-break, Pironkova fructificând prima minge de 7-6.

Încărcată cu încredere, semifinalista ediţiei 2010 a turneului de la Wimbledon şi-a continuat jocul bun, în mare parte defensiv, dar pigmentat cu lovituri de efect, şi a obţinut două break-uri din trei ghemuri, în setul secund, faţă de unul Halep. Bulgăroaica a condus cu 2-1 şi 40-30, înainte ca ploaia să oprească meciul după 67 de minute.

Tot miercuri, într-o partidă jucată de la ora 13.00, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, pe sportiva chineză Ying-Ying Duan, locul 64 WTA, venită din calificări, în manşa a doua a turneului de la Eastbourne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.