Meicul de box dintre Saul "Canelo" Alvarez şi Ghenadi Golovkin, programat la 5 mai, a fost anulat, din cauza depistării pozitive a pugilistului mexican, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Va trebui să anulăm meciul din 5 mai", a declarat Eric Gomez, preşedintele Golden Boy Promotion, compania care îl reprezintă pe Alvarez.

Golovkin vrea să boxeze la 5 mai şi caută un alt adversar, pentru a-şi pune în joc centurile WBA, WBC şi IBF pe care le deţine.

"Este timpul să avem mai puţină dramă şi mai mult box. Un anunţ oficial va fi făcut rapid", a declarat pugilistul din Kazahstan, pe Twitter.

Comisia sportivă a statului Nevada a recomandat suspendarea boxerului Saul "Canelo" Alvarez, depistat pozitiv cu clenbuterol. Cazul de dopaj al sportivului mexican va fi analizat la 18 aprilie.

Alvarez a fost suspendat provizoriu, iar comisia a deschis o procedură disciplinară în cazul său.

Sportivul mexican s-a supus voluntar unui test antidoping, care a relevat substanţa interzisă în corpul lui. Alvarez spune că a consumat carne contaminată. În Mexic, folosirea, ilegală, a unui mix ce conţine clenbuterol este des întâlnită în creşterea animalelor, cu scopul de a produce o carne mai slabă.

În vârstă de 27 de ani, Alvarez are 49 de victorii, două meciuri încheiate la egalitate şi numai o înfrângere, în faţa lui Floyd Mayweather, în 2013. Mexicanul a luptat în septembrie trecut cu Golovkin, pugilist neînvins şi deţinător al titlurilor unificate WBC, WBA, IBF şi IBO, iar partida s-a încheiat cu o controversată egalitate. Cei doi conveniseră să lupte din nou, în 5 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.