Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat, duminică seară, că măsurile de control pirotehnic asupra autoturismelor proprietate privată, la intrarea în complexul sportiv Steaua, înaintea meciului FCSB – CFR Cluj, reprezintă acţiuni specifice manifestărilor publice cu aglomerări mari de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmeria Capitalei a făcut precizările după unele imagini apărute în spaţiul public.

“Aceste măsuri preventive fac parte din modul de acţiune specific manifestărilor publice care presupun aglomerări mari de persoane, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare sunt executate de poliţişti de specialitate, în sprijinul cărora se află jandarmi din cadrul unităţii noastre.

Subliniem faptul că toate autoturismele private au fost supuse acestor măsuri de control, conducătorilor acestora le-a fost adus la cunoştinţă scopul acestei acţiuni, obligaţia lor legală fiind de a prezenta interiorul autovehiculelor şi conţinutul bagajelor personale.

Menţionăm faptul că aceste măsuri sunt aplicate pentru protecţia tuturor participanţilor la eveniment, în scopul prevenirii şi combaterii introducerii de obiecte interzise sau periculoase în arena sportivă”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti.

Pe stadionul Steaua se dispută meciul FCSB – CFR Cluj, contând pentru etapa a patra a Superligii. Meciul a început la ora 21.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.