Marea surpriză din Rugby Europe Championship, victoria Belgiei în faţa Spaniei, cu 18-10, care îi trimite pe "stejari" direct la Cupa Mondială din Japonia, l-a avut ca "autor", consideră ibericii, pe arbitrul Vlad Iordăchescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu stadionul din Burxelles, unde a avut loc meciul.

 

Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer, au acuzat jurnaliştii de la contoidianul spaniol Marca.

"Meicul pierdut de iberici a fost arbitrat în mod scandalos de un... român", a scris Le Figaro.

 

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României.

 

Echipa naţională de rugby a României pierde în Georgia, scor 16-25 (6-10), în Campionatul European, dar obţine calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0).

 

"Stejarii" termină pe locul 2 competiţia, cu 14 puncte, după campioana Georgia, cu 23 de puncte. Georgienii erau califcaţi direct la CM, astfel că şi românii obţin "biletele". Spania, echipa favorită la calificare înaintea acestei etape, a terminat pe locul 3, cu 13 puncte, şi va trebui să treacă mai multe meciuri de baraj pentru a ajunge în Japonia.

La turneul final din 2019, România va face parte din Grupa A, alături de Scoţia, Irlanda, Japonia şi de încă o echipă ce va fi desemnată ulterior. "Stejarii" vor disputa meciul de deschidere, la 20 spetembrie 2019, la Tokyo, împotriva reprezentativei ţării gazdă.

România a participat până în prezent la toate cele opt ediţii ale Cupei Mondiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.