Jucătoarea americană de tenis Bethanie Mattek-Sands, locul 103 WTA, a anunţat, sâmbătă, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a suferit o ruptură de tendon şi o deplasare a rotulei de la genunchiul drept în meciul cu Sorana Cîrstea din turul doi de la Wimbledon şi nu va mai juca în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mattek-Sands a plâns în timpul mesajului emoţionant, povestind cum a trăit accidentarea şi momentele de după. "Am stat acolo ceva timp, pentru mine parcă a fost o eternitate", a afirmat ea.

Sportiva a vorbit şi despre Sorana Cîrstea, precizând că românca este o persoană extraordinară şi este prietena ei: "Îmi amintesc când a venit Sorana la mine şi a vorbit cu mine, mi-a spus că totul va fi în regulă. Cred că este extraordinar, pentru că suntem toate adversare în circuit şi totuşi multe jucătoare sunt prietenele mele. În acel moment Sorana era acolo în calitate de prietenă a mea. Nu conta că eram în timpul unui meci. Înseamnă mult pentru mine. Este o persoană extraordinară".

Ea a anunţat că va merge la New York pentru a consulta un specialist înaintea operaţiei.

Cu câteva ore înaintea mesajului de pe Facebook, Bethanie Mattek-Sands a postat pe Instagram o fotografie în care apare alături de Sorana Cîrstea şi Sania Mirza, în timpul unei vizite de vineri a celor două la spital.

 

Had some buddies visit me in the hospital yesterday  #FeelTheLove @mirzasaniar and @soranacirstea #ThankYou 

O postare distribuită de BeTHaniE MATTeK-SaNDS (@matteksands) pe

Bethanie Mattek-Sands s-a accidentat în meciul de joi cu Sorana Cîrstea, locul 63 WTA, la scorul de 4-6 7-6 (4), în turul doi la Wimbledon.

Românca a sărit peste fileu şi a ajuns lângă sportiva americană, care striga după ajutor. Sorana a spus că ambulanţa a sosit după 10-15 minute, însă organizatorii turneului de la Wimbledon afirmă că primul ajutor s-a acordat într-un minut de la accidentare, jucătoarea fiind ţinută în teren pentru a se linişti şi apoi a fost transportată la spital.

Imediat lângă Bethanie Mattek-Sands au sosit soţul acesteia, Justin Sands, şi antrenorul Soranei Cîrstea. De asemenea, sportiva română a ţinut-o de mână pe americancă, încercând să o liniştească.

La marginea terenului a sosit şi sportiva cehă Lucie Safarova, partenera de dublu a americancei, cele două fiind favorite la Wimbledon. Safarova a început să plângă în momentul în care a văzut accidentarea partenerei sale.

Bethanie Mattek-Sands, care alături de Horia Tecău a câştigat proba de dublu mixt la Australian Open în 2012, este una dintre cele mai apreciate jucătoare din circuit, ea primind sute de mesaje de încurajare de la colegele sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.