Mijlocaşul sârb al echipei Manchester United, Nemanja Matici, a anunţat că nu va purta în piept simbolul macului, ca omagiu pentru soldaţii ucişi în timpul primului război mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Matici nu va purta acest simbol la derbiul de duminică, împotriva celor de la Manchester City, subliniind că acesta îi reaminteşte de ofensiva NATO contra Serbiei în 1999, atunci când avea 12 ani.

"Înţeleg de ce oamenii poartă floarea de mac, respect dreptul lor de a face acest lucru şi am toată simpatia pentru oamenii care şi-au pierdut pe cineva drag din cauza unui conflict. Totuşi, mie nu face decât să-mi aducă aminte de un atentat trăit personal când eram un copil înfricoşat de 12 ani de la Vrelo, iar ţara mea a fost devastată de bombardamentul din 1999. Chiar dacă am purtat acest simbol, după ce m-am gândit mai bine, cred că nu este corect să-l mai port", a scris el pe Instagram.

Matici i-a rugat pe fani să-i respecte alegerea.

Remembrance Day ("Ziua amintirii") din 11 noiembrie este în Marea Britanie ziua comemorării armistiţiului ce a pus capăt primului război mondial, simbolul macului fiind purtat în semn de omagiu pentru morţii din prima conflagraţie mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.