Autorităţile germane au pus în practică măsuri stricte de securitate la Dusseldorf, unde va avea loc, sâmbătă, prima etapă a ediţiei 2017 a Turului Franţei, o probă contracronometru pe un traseu de 14 kilometri, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile ameninţării teroriste permanente, detaliile dispozitivului de securitate sunt secrete, dar publicul a fost deja avertizat că perimetrul probei va fi înconjurat de bariere, că mai multe străzi vor fi închise circulaţiei şi că au fost instalate containere în anumite zone, pentru a împiedica pătrunderea cu autovehicule în mulţime.

"În punctele punctele sensibile, vom patrula cu arme automate", a declarta şeful poliţiei din Dusseldorf, Norbert Wesseler. Aceasta este o măsură excepţională, într-o ţară în care se văd rar forţe de ordine înarmate din greu pe stradă.

"Da, vom rula un pic cu teamă", a recunoscut cvadruplul campion mondial german la contracronometru Tony Martin, chiar dacă autorităţile a dat asigurări că toate măsurile sunt luate pentru ca publicul să se bucure de sărbătoare fără îngrijorare.

A 104-a ediţie a Turului Franţei începe sâmbătă, la Dusseldorf şi se va încheia la 23 iulie, la Paris, pe Champs-Elysees. Cea mai importantă cursă ciclistă va reuni aproape 200 de rutieri de la 22 de achipe, care se vor întrece pe 3.540 de kilometri, împărţiţi în 21 de etape.

Marele Start ar turului ar fi trebuit să aibă loc la Londra, dar primarul din 2015 Boris Johnson a refuzat să găzduiască prologul, invocând costuri foarte mari pentru oraş, de 35 de milioane de lire sterline. În cele din urmă, a fost ales oraşul Dusseldorf, fiind pentru a patra oară când startul se dă în Germania, prima din 1987.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.