Două meciuri cu grad ridicat de risc, Olympique Lyon - Saint-Etienne şi PSG - Olympique Marseille, vor avea loc duminică, în etapa a XXVII-a a Ligue 1, iar Ministerul francez de Interne a decis să interzică deplasarea suporterilor oaspeţi la aceste întâlniri, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Relaţiile între suporterii celor două echipe sunt marcate de o puternică rivalitate, care se manifestă printr-un comportament violent de natură să perturbe ordinea publică", a explicat ministerul decizia pentru Lyon-Saint Etienne.

Meciul tur, din noiembrie 2017, Saint-Etienne - Olympique Lyon (0-5), a fost înrerurupt de două ori, din cauza incidentelor petrecute pe Sadionul Geoffroy-Guichard. Prima dată, partida a fost interuptă la scurt timp după start de arbitrul Clément Turpin, din cauza fumului dens de pe teren, produs de dispozitivele indendiare folosite de fani. Vizibilitatea a fost foarte scăzută şi jucătorii celor două echipe au rămas pe teren, iar partida a fost reluată după şapte-opt minute.

În repriza a doua, Léo Lacroix de la Saint-Etienne l-a faultat dur pe căpitanul oaspeţilor, Nabil Fékir, iar fotbalistul gazdelor a fost eliminat, ceea ce a sporit tensiunea în tribune. În minutul 84, Fekir a marcat golul prin care oaspeţii au ridicat scorul la 5-0. După ce a înscris acest al doilea gol al său (a marcat şi la 1-0), Fekir a mers în dreptul galeriei gazdelor, şi-a scos tricoul şi l-a arătat fanilor adverşi. Acest gest şi altele provocatoare ale unor coechipieri de-ai mijlocaşului de la Lyon i-au scos din sărite pe susţinătorii formaţiei Saint-Etienne, astfel că zeci de suporteri au pătruns pe teren. Stewarzii nu au făcut faţă situaţiei, fiind necesară intervenţia trupelor speciale CRS ale poliţiei. Jucătorii au mers la cabine şi meciul a fost reluat după 40 de minute, în faţa unor tribune golite de suporteri.

Nici fanii din Marsilia nu vor face deplasarea duminică.

"Accesul în tribuna oaspeţilor de pe Stadionul Parc des Princes va fi interzisă persoanelor care se vor prevala de calitatea de suporter al clubului Olympique Marseille sau care se comportă astfel", a decis Ministerul de Interne.

Totuşi, suporterii lui OM pot face deplasarea la Paris peste trei zile, când echipa din Marsilia joacă din nou pe Parc des Princes cu PSG, miercuri, în sferturile de finală ale Cupei Franţei. Numărul lor va fi însă limitat la 350.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.