Tenismanul croat Marin Cilici, numărul 6 mondial şi cap de serie 7, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, cea mai bună performanţă a sa la această competiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cilici l-a învins în sferturile de finală pe Gilles Muller (Luxemburg, locul 26 ATP şi favorit 16), scor 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-1, în trei ore şi 29 de minute.

În penultimul act, Marin Cilici îl va întâlni pe americanul Sam Querrey, locul 28 mondial şi cap de serie 24, care a trecut în sferturi de deţinătorul trofeului şi liderul mondial Andy Murray.

În celelalte două sferturi de finală, care au loc tot miercuri, se întâlnesc canadianul Milos Raonic (7 ATP, cap de serie numărul 6) cu elveţianul Roger Federer (5 ATP, cap de serie 3) şi cehul Tomas Berdych (15 ATP, cap de serie 11) cu sârbul Novak Djokovici (4 ATP, cap de serie 2).

La ediţiile din 2014, 2015 şi 2016 ale turneului de la Wimbledon, Marin Cilici nu a reuşit să treacă de sferturile de finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.