Jucătoarea de tenis Maria Şarapova este subiectul unui curs la Universitatea California, în cadrul secţiei de studii feministe, relatează wtatennis.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursul “Imaginând-o pe Maria Şarapova”, predat de Anita Stahl, le oferă studenţilor posibilitatea de a analiza cariera şi felul în care este percepută sportiva rusă în media.

Stahl spune că acest curs este de fapt despre feminitate, globalizare, muncă, imigraţie, istorie, competiţie şi media, despre felul în care toate acestea se intersectează, totul văzut prin ochii Mariei Şarapova.

Alături de lucrări academice, participanţii la curs trebuie să citească şi biografia din 2017 a Mariei Şarapova, “De neoprit: Viaţa mea de până acum”.

“De exemplu, este posibil ca într-o zi studenţii să citească lucrarea sociologului francez Pierre Bourdieu cu privire la clasă şi la capitalul cultural, iar a doua zi să li se ceară să se uite pe feed-ul de pe Instagram al Mariei Şarapova şi să analizeze cum se prezintă sportiva în termenii lui Bourdieu”, a afirmat Stahl.

Nu este prima dată când subiecte cu impact global sunt analizate în cadrul unui curs la o universitate având ca punct de referinţă o celebritate. Universităţile Rutgers şi Victoria au avut cursuri despre impactul cântăreţei Beyonce asupra muzicii şi feminismului, iar o  universitate din Canada a oferit un curs despre imaginea globală a lui Cristiano Ronaldo. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.