Atacantul Moussa Marega, în vârstă de 28 de ani, a părăsit terenul în minutul 71 al meciului câştigat de FC Porto în deplasare în faţa echipei Vitoria Guimaraes, scor 2-1, el fiind afectat de manifestările rasiste ale publicului, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marega a înscris golul de 2-1 în minutul 60. Fotbalistul s-a bucurat de succes arătând un scaun negru care fusese aruncat din tribună către el, astfel că a primit cartonaş galben. 11 minute mai târziu, afectat de scandările rasiste şi de ţipetele “de maimuţă” pe care le-a auzit din tribune, el a decis să părăsească terenul.

Colegii săi şi jucători ai echipei adverse au încercat fără succes să îl convingă să rămână pe teren. El a plecat la vestiare escortat de membri ai stafului tehnic al FC Porto. În minutul 71, în locul lui Marega a intrat pe teren Wilson Manafa.

După meci, Moussa Marega, care înainte de a intra la vestiare le-a arătat degetul mijlociu celor care l-au jignit, a reacţionat dur pe Instagram, el înjurându-i pe “acei idioţi care vin la stadion ca să fie rasişti”. “Le mulţumesc şi arbitrilor pentru că nu m-au apărat şi pentru că mi-au dat cartonaş galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii. Sper să nu vă mai întâlnesc niciodată pe un teren de fotbal! Sunteţi o ruşine”, a notat el.

 

De asemenea, FC Porto a postat pe site-ul oficial un comunicat prin care îl susţine pe Marega şi condamnă manifestările rasiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.