Marea Britanie va primi suporteri străini doar la finala Euro-2020, în limita a 1.000 de fani de echipă, potrivit dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit planurilor discutate între guvern şi UEFA, fanii străini care pot călători în Marea Britanie pentru a-şi înuraja echipa naţională la ultimul act al Euro-2020, pe Stadionul Wembley, vor fi limitaţi la doar 1.000 de persoane de finalistă. Şi niciun suporter străin nu va putea asista la semifinale.

Guvernul britanic a crescut, în această săptămână, capacitatea admisă a Stadionului Wembley pentru finală şi semifinale la 60.000 de locuri de meci (de la 45.000), plus aproximativ 2.500 de persoane VIP, invitate de UEFA, care vor putea participa fără a fi nevoite să intre în carantină.

În acest moment se discută cota de suporteri din ţările finalistelor şi despre modul de gestionare a sosirii şi plecării acestora, dat fiind că Marea Britanie impune în prezent tuturor vizitatorilor din străinătate să se izoleze timp de până la 10 zile.

Cu 60.000 de fani acceptaţi pe meci, UEFA ar aloca în mod normal bilete pentru puţin sub 10.000 de fani de fiecare naţiune participantă. Însă Sportsmail scrie că guvernul nu este dispus să primească o asemenea cotă de suporterii străini.

Astfel, vor fi luaţi în considerare pentru fiecare finalistă până la 1.000 de suporteri. Detaliile nu au fost încă stabilite, dar se elaborează planuri pentru a-i duce pe suporteri în Marea Britanie, a-i transporta la stadion pentru meci şi apoi pentru a-i transporta acasă, imediat după partidă, în aranjamente similare cu cele utilizate la finala Ligii Campionilor din Portugalia.

Un număr foarte limitat de suporteri care călătoresc la meci din ţara lor de origine nu va avea un mare impact asupra atmosferei finalei. Se anticipează însă că marea majoritate a biletelor alocate fiecărei finaliste vor fi preluate de proprii cetăţeni care locuiesc în Marea Britanie.

Întrucât Marea Britanie găzduieşte mari comunităţi ale multora dintre probabilele finaliste, există speranţe că se va crea o atmosferă puternică, precum cea de acasă, pentru orice ţară care va juca în ultimul act. În Marea Britanie trăiesc în jur de 140.000 de cetăţeni germani, 160.000 de francezi, 30.000 de belgieni, 600.000 de italieni şi 185.000 de spanioli.

Semifinalele Euro-2020 sunt la 6 şi 7 iulie, iar finala, la 11 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.