Fostul internaţional olandez Marc Overmars a primit joi interdicţie de a mai activa în fotbal timp de un an, în Olanda, după ce a trimis fotografii şi înregistrări video cu caracter sexual explicit unor angajate în perioada în care era director sportiv al clubului Ajax Amsterdam, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Overmars a demisionat din funcţie în februarie 2022, după ce a recunoscut că a trimis o "serie de mesaje nepotrivite" unora dintre colegele sale şi a declarat că îi este "ruşine" de comportamentul său.

O lună mai târziu, însă, el a fost numit director tehnic al clubului belgian Royal Antwerp.

Joi, Tribunalul Sportiv al Olandei (ISR) a decis să-i interzică fostului jucător să "exercite orice funcţie" în cadrul unei organizaţii afiliate Federaţiei Olandeze de Fotbal timp de doi ani, dintre care unul cu suspendare.

"Atunci când a luat în considerare sancţiunea adecvată, Comisia de Disciplină a ţinut cont de faptul că acest caz a atras o mare atenţie mediatică şi a fost în detrimentul acuzatului", a precizat ISR.

Cu toate acestea, se subliniază că acel "comportament inadecvat" al lui Overmars dura de mult timp şi că au fost identificate mai multe cazuri.

Marc Overmars era director sportiv al clubului Ajax din 2012 şi jucase un rol în succesele recente ale clubului din Amsterdam, în special în semifinala Ligii Campionilor Europeni din 2019 şi finala Ligii Europa din 2017.

Fotbalist renumit din anii 1990, Marc Overmars a ridicat cel mai prestigios trofeu al cluburilor europene cu Ajax, în 1995. De asemenea, el a câştigat trei titluri de campion al Olandei. Transferat la Arsenal în Anglia, a câştigat titlul de campion în Premier League în 1998, înainte de a fi vândut la Barcelona în 2000.

Cu echipa naţională a Olandei, a jucat la Cupa Mondială din 1994 şi 1998.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.