Jucătoarea de tenis Mandy Minella, locul 297 WTA, revenită în activitate după ce a născut, s-a declarat împotriva schimbării regulamentului de stabilire a capilor de serie la turnee, dezbatere pusă în prim-plan de directorul Miami Open, James Blake, după ce Serena Williams trebuie să evolueze la competiţii fără statut de favorită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu cred că am fi vorbit de asta dacă nu era Serena. Sunt multe jucătoare care şi-au întrerupt cariera pentru a naşte şi vor fi multe altele. Nu este ca şi cum am fi fost pedepsite pentru că suntem gravide. Pentru spectacol, este foarte important să o avem pe Serena pe tabloul principal, dar nu cred că e importnat să o avem între favorite în acest moment. Este atât de bună încât o să revină în top, deci regula ar trebui să rămână aşa cum este. Dacă ar fi favorită, ea ar lua locul altei fete, care a muncit tot anul pentru un loc de cap de serie, aşa că e o situaţie complicată", a declarat jucătoarea din Luxemburg, în vârstă de 32 de ani, potrivit BBC.

Minella, fostă ocupantă a locului 66 WTA., a revenit pe teren în februarie, la 99 de zile după ce a născut o fetiţă, Emma. Sportiva a jucat la turneul de la Wimbledon, fiind însărcinată de patru luni şi jumătate.

Fostul tenismen James Blake, acum directorul turneului Miami Open, a declarat că regula stabilirii capilor de serie ar trebui schimbată, pentru ca jucătoare precum Serena Williams să beneficieze de statut de favorite la revenirea în circuit după o perioadă de maternitate, informaeză BBC.

"Are sens să protejezi pe cineva care a născut. Regulile ar trebui să o ajute să beneficieze de o tragere la sorţi mai uşoară şi un culoare mai bun. Astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. Ea a câştigat acest trofeu de atât de multe ori, încât are nevoie de protecţie. Nu este ca şi cum ar fi părăsit circuitul din cauza unei accidentări sau pentru că şi-a pierdut pasiunea pentru tenis. A născut un copil, ceea ce ar trebui sărbătorit, astfel că atunci când revine ar trebui să existe o perioadă de graţie, în care să continue să fie cap de serie", a declarat Blake, după ce tragerea la sorţi le-a pus faţă în faţă în primul tur al Miami Open pe Serena Williams şi pe japoneza Naomi Osaka, câştigătoarea de la Indian Wells.

Dacă ar fi fost cap de serie, Serena Williams ar fi fost exceptată de la primul tur şi ar fi evoluat direct în manşa secundă, în care ar fi putut să o întâlnească pe Osaka, deoarece japoneza nu este favorită la acest turneu. Osaka este acum pe locul 22 WTA, dar în stabilirea favoritelor s-a ţinut cont de clasamentul din 5 martie, când ea era pe locul 44.

După ce a născut în septembrie trecut, fostul lider WTA a revenit oficial în competiţiile de simplu la turneul de la Indian Wells, la care a fost învinsă de sora ei, Venus Williams, în turul al treilea. Cu cele 65 de puncte acumulate în California, Williams ocupă acum locul 491 WTA.

Începând de la prima ei participare, în 1998, Serena Williams, 36 de ani, a câştigat de opt ori Miami Open.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.