Mai mulţi fotbalişti de la Huşana Huşi au fost infectaţi cu Covid-19, iar după ce s-au vindecat au decis să doneze plasmă, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost destul de simplu din punct de vedere fizic, fiindcă am avut o formă uşoară a bolii. Mai complicat a fost din punct de vedere psihologic, stând în spital. Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acea perioadă. Cert este că eram faţă în faţă cu necunoscutul, nu ştiam cum să reacţionez, mai ales când vedeam că alţii făceau fel şi fel de forme ale acestei boli, unele foarte grave. Mă bucur că sunt sănătos”, a spus unul dintre fotbaliştii testaţi pozitiv în prima parte de campionat.

Astfel, toţi fotbaliştii Huşanei, care au fost infectaţi cu coronavirus, iar acum sunt trataţi complet, au decis să doneze plasma care poate fi folosită cu succes pentru tratarea pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus, aflaţi în stare critică.

”Îi felicit pe băieţi pentru iniţiativă. Sunt eroii noştri şi un exemplu de urmat pentru ceilalţi. Au decis să îi sprijine pe cei care sunt în stare critică. Prin acest gest sunt convins că vor fi salvate alte vieţi”, a spus Daniel Dobrea, preşedintele Huşana Huşi.

Personalul medical de la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad a ţinut să le mulţumească fotbaliştilor huşeni, considerându-i ”eroii zilei de azi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.