Marele Maestru norvegian Magnus Carlsen a declarat că nu mai are motivaţie să joace meciul din 2023, împotriva lui Ian Nempomniaci, şi că nu-şi va mai apăra titlul mondial aşa cum a făcut-o, cu succes, în 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul episod al podcastului ”The Magnus Effect”, Magnus Carlsen a declarat că nu mai este motivat să mai dispute un nou meci pentru a-şi apăra titlul mondial.

”Simt că nu mai am ce să câştig. Nu îmi plac în mod deosebit aceste meciuri şi, deşi cred că din punct de vedere istoric ar putea fi un meci interesant, nu am nici o înclinaţie să joc acest meci, de aceea nici nu îl voi disputa”, a spus Magnus Carlsen, potrivit cnn.com.

Şahistul norvegian a mai declarat că a discutaat deja cu FIDE (Federaţia Internaţională de Şah) şi cu Ian Nepomniaci, challenger-ul la titlul mondial pentru meciul din 2023.

FIDE a emis un comunicat în care declară că a luat notă de decizia lui Carlsen şi înţelege că poziţia lui este una finală. Se aşteaptă ca FIDE să dea publicităţii numele şahistului care se va întâlni cu Nepomniaci, dar se vehiculează deja numele chinezului Ding Liren ca fiind cel care îl va înlocui pe Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen deţine titlul mondial din anul 2013 şi l-a apărat până acum, cu succes, de trei ori: 2016 cu Serghei Karjakin, 2018 cu Fabiano Caruana şi 2021 cu Ian Nempomniaci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.