Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat mândru, miercuri, de felul în care ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, gestionează criza legată de violenţele sexuale din patinaj, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ministrul face o treabă extraordinară. Sunt subiecte dificil de înţeles, în privinţa cărora ea este foarte clară şi arată implicare. Din nefericire, dincolo de prezumţia de nevinovăţie, există o disfuncţie federal sistemică, care îi justifică total poziţia faţă de Didier Gaihaguet. Preşedintele a cerut să fie informat cu privire la evoluţia acestui caz”, se arată într-un comunicat citat de jurnalul francez.

Miercuri după-amiază, Sibeth N’Diaye, purtător de cuvânt al guvernului, a spus că solicitarea Roxanei Mărăcineanu ca preşedintele federaţiei sporturilor pe gheaţă să demisioneze este împărtăşită de tot guvernul.

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a întâlnit, luni, cu Didier Gailhaguet, preşedintele Federaţiei Sporturilor pe Gheaţă (FFSG), şi i-a cerut să-şi dea demisia, în urma scandalului din patinajul artistic.

În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

Îtr-un material anchetă al L’Equipe despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, a fost prezentat şi cazul fostei patinatoare Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.