Clubul englez Luton Town a fost amendat cu 120.000 de lire sterline (137.000 de euro) pentru cântece homofobe cântate de către suporterii echipei în timpul meciului din Premier League disputat împotriva formaţiei Brighton, în august, a anunţat joi Federaţia de Fotbal engleză (FA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul englez trebuie să plătească o amendă de 137.000 de euro şi i se va impune, de asemenea, un plan de acţiune pe doi ani pentru a îmbunătăţi comportamentul susţinătorilor săi. „Luton a recunoscut că nu s-a asigurat că spectatorii şi/sau suporterii săi s-au comportat într-o manieră ordonată”, se arată în declaraţia FA. Clubul a emis o declaraţie prin care a acceptat decizia: „Fiind un club incluziv, prietenos cu familia, Luton Town detestă scandările ofensatoare, ca acestea, şi are o politică de toleranţă zero faţă de orice fel de discriminare. Cei implicaţi au săvârşit o infracţiune şi orice persoană identificată ulterior va primi interdicţie din partea clubului, putând fi supusă unei anchete a poliţiei”, se arată în comunicat.

Luton Town este pe locul 17 în clasament, cu şase puncte după 12 etape.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.