Selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, a transmis un mesaj video la lansarea candidaturii lui Ionuţ Liupescu la preşedinţia FRF, în care arată că fostul internaţional are toate calităţile necesare pentru a deveni şef la Casa Fotbalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că ar merita din plin acest lucru (n.r. - de a deveni preşedintele FRF), având în vedere experienţa extraordinară acumulată de-a lungul anilor, fie ca jucător, fie ca antrenor, fie ca administrator sau ca organziator, aşa cum a reuşit în ultimul timp să facă la nivelul UEFA. Experienţa ta cred că va ajuta fotbalul românesc, care are nevoie de acest lucru. Relaţiile pe care ţi le-ai creat în lumea fotbalului, faptul că ai obţinut o mulţime de aprecieri de-a lungul cariereri tale pentru modul în care te-ai comportat, profesionist vorbind, pentru acumulările tale de-a lungul acestor ani, pentru faptul că ai renunţat la o carieră administrativă sigură la nivel internaţional pentru a prelua soarta fotbalului românesc... Şi cred că o meriţi din plin. Responsabilitatea ta va începe atunci când o să câştigi dreptul de a fi preşedintele acestei federaţii. În momentul acela, trebuie să aduci în fotbalul romnâesc idei, o capacitate extrarodinară de muncă, entuziasm, capacitatea de a-i convinge pe cei din jurul tău că ceea ce îţi propui să faci nu poate decât să aducă bine fotbalului românesc. Îţi doresc din totul sufletul să reuşeşti'", a fost mesajul lui Lucescu.

Fostul antrenor al echipei Mancheser United Alex Ferguson a transmis şi el un mesaj de suţinere pentru Lupescu: "Mai întâi, comitetul antrenorilor europeni doreşte să îţi mulţumească pentru ceea ce ai făcut în aceşti ani. Ai făcut o treabă bună la UEFA. Mai mult de atât, vreau să îţi urez noroc. Sper să ajungi în vârf (nr. - fotbalului românesc), pentru că meriţi oportunitatea de a conduce, ai jucat pentru ţara ta, iar experienţa ta la UEFA va fi foarte importantă. Ştim că o să faci o treabă foarte bună şi pentru ţara ta, după ceea ce ai făcut la UEFA. Încă o dată, toţi antrenorii îţi doresc numai de bine, eu îşi doresc numai bine, mulţumim pentru ce ai făcut şi noroc."

Prezent în sală, fostul fotbalist Cristian Chivu a declarat că a avut ocazia să vadă la UEFA calităţile de adminsitrator ale lui Ionuţ Lupescu.

"Eu sunt aici pentru că susţin un om, un prieten, pentru că susţin ceea ce eu consider că fotbalul românesc are nevoie. Sunt aici pentru că în ultimii ani am avut onoarea şi plăcerea să colaborăm la UEFA, pentru că ştiu ceea ce reprezintă el pentru acea instituţie. Sunt aici pentru că eu consider că e omul potrivit, la locul potrivit, la timpul potrivit pentru tot ceea ce reprezintă fotbalul românesc şi tot ceea ce se poate face pe viitor. Am avut ocazia să stăm la masă cu oameni care înseamnă ceva în fotbalul internaţional, am avut ocazia să văd cât e de apreciat. Am avut ocazia să văd şi să cunosc capacităţile lui în a lua decziii, în a face proiecte, în a le duce la bun sfârşit. Tocmai de aceea cred că merită această şansă, această posibilitate şi totodată ar fi un privilegiu pentru el să reprezinte fotbalul romnâesc. Îi dorim mult suces şi să ducă la bun sfârşit proiectele pe care le are, împreună cu oamenii de lângă el. Noi, toţi cei prezenţi aici, îl susţinem şi îi urăm baftă. Să-i dorim să ducă fotbalul românesc pe drumul cel bun, drum care cred că fotbalul românesc îl merită. Eu sunt aici pentru el, el este pentru România", a declarat Chivu.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu şi-a lansat, luni, candidatura la preşedinţia FRF, în prezenţa unui număr impresionat de foşti fotbalişti, mulţi dintre ei din "Generaţia de Aur", dar şi din alte generaţii. De asemenea, fostul antrenor al echipei Manchester United Alex Ferguson a transmis un mesaj video de susţinere.

La lansarea candidaturii lui Ionuţ Lupescu au participat, printre alţii, Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Florin Răducioiu, Gheorghe Popescu, Tudorel Stoica, Dorin Mateuţ, Florin Prunea, Ioan Andone, Victor Piţurcă, Adrian Ilie, Mircea Sandu, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Cristian Chivu, Marius Lăcătuş, Gino Iorgulescu, Ionel Ganea, Basarab Panduru, Răzvan Raţ şi Adrian Iencsi.

Mircea Lucescu a transmis un mesaj video, la fel Sir Alex Ferguson, care i-a urat succes lui Lupescu la alegerile pentru preşedinţa FRF.

Fotbalul pe primul loc, Respect, Transparenţă, Legalitate şi Folosirea transparentă a resurselor sunt valorile pe care le îmbrăţişează Ionuţ Lupescu, în "manifestul" său de candidatură.

În vârstă de 49 de ani, Ionuţ Lupescu a evoluat de 74 de ori pentru naţionala României şi a jucat de-a lungul carierei la echipe precum Dinamo, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach, Bursaspor şi Al-Hilal.

El a fost director general în cadrul FRF în perioada 2005-2011, apoi a devenit oficial la UEFA, ocupând funcţie de şef al Comisiei tehnice.

Alegerile de la FRF vor avea loc la 18 aprilie. Principalul contracandidat al lui Lupescu va fi actualul preşedinte al forului de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.