Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, şi-a criticat jucătorii după meciul cu Ungaria, scor 2-2, din ultima etapă a Grupei F, dar a precizat că se aşteaptă la o altă evoluţie a echipei lui în partida din optimi, cu Anglia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu sunt îngrijorat (n.r. - de meciul cu Anglia), este un meci total diferit. Ungaria a parcat autocarul, cu toţi în spatele mingii, au intrat în fiecare duel, împotriva Angliei va fi un meci total diferit. Ei joacă acasă, vor să atace, va fi un meci deschis, mai deschis decât a fost în seara asta. Trebuie să îmbunătăţim lucrurile, suntem conştienţi de asta şi trebuie să avem grijă şi să fim atenţi, mai ales la fazele fixe. Nu putem repeta aceleaşi greşeli din nou. Trebuie să facem lucrurile mai bine aici, dar aşteptăm cu nerbăbdare meciul cu Anglia. Este o veste minunată să joci la Londra, pe Wembley, împotriva Angliei. Faza grupelor s-a încheiat şi acum trebuie să ne concentrăm. Acum este mai departe sau afară. Performanţa noastră de până acum nu a fost prea bună, dar dacă arătăm ce putem, aşa cum am făcut împotriva Portugaliei în perioade lungi, putem fi un adversar puternic, dacă dacă nu facem asta, putem avea dificultăţi", a spus Low, potrivit Sky Sports.

Totuşi, el şi-a lăudat fotbaliştii pentru mentalitatea arătată, de a nu ceda să spere la calificare până la final.

"Am comis nişte greşeli şi am oferit prea multe mingi. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple din nou în meciul următor. Aceasta a fost grupa morţii, am obţinut locul doi şi acum călătorim în Anglia. Nu am găsit suficiente spaţii şi nu am deschis suficiente spaţii în apărarea lor. A fost o mentalitate excelentă la final, un bun moral şi un bun spirit. Nu am renunţat, nu ne-am pierdut capul după ce am fost conduşi. După ce am marcat al doilea gol egalizator, caracterul şi personalitatea de care a dat dovadă echipa mea au fost perfecte", a adăugat Low.

Slecţionerul Marco Rossi se declară mândru de echipa lui, care a fost la câteva minute de o calificare istorică în optimi.

"Am fost foarte aproape de o calificare care nu ar fi fost doar istorică, ar fi fost incredibilă, aproape de neimaginat. Dar, din păcate, chiar şi în cele mai frumoase basme pot exista finaluri mai puţin fericite şi aşa a fost în seara asta. Acestea fiind spuse, sunt foarte mândru de jucătorii mei. Ştiu că dintr-o perspectivă tehnică nu suntem una dintre cele mai bune echipe din lume, dar din orice altă perspectivă suntem. Tactic, modul în care ne ajutăm reciproc, luptăm şi dovedim sacrificiu mă fac foarte mândru că antrenez această echipă. Suntem dezamăgiţi, am fost foarte aproape, dar am felicitat toată echipa şi le-am spus să ţină capul sus, pentru că peste două luni se reiau calificările la Cupa Mondială. Aş provoca pe oricine să spună că jucând împotriva acestor echipe ar fi putut crede că putem obţine vreun punct. Dar am obţinut două puncte, am remizat împotriva Franţei şi, aici, împotriva Germaniei. Cred că acestea vor intra în istoria recentă a fotbalului maghiar", a spus Rossi.

Germania a obţinut o calificare chinuită în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a remizat, miercuri, acasă, scor 2-2, cu Ungaria, în ultima etapă a Grupei F. 

Au marcat: Havertz '66, Goretzka '84 / Adam Szalai '11, Schafer '68.

În celălalt meci al grupei, disputat la Budapesta, Portugalia - Franţa, s-a înregistrat acelaşi scor, 2-2.

Clasamentul final: 1. Franţa - 5 puncte; 2. Germania - 4 puncte; 3. Portugalia - 4 puncte; 4. Ungaria - 2 puncte.

Germania va juca un meci de foc în optimi, cu Anglia, la Londra, dar şi Portugalia va avea o partidă grea, cu Belgia, la Sevilla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.