Multiplii medaliaţi Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu se numără printre sportivii din loturile României pentru turneul preolimpic de la Rio, programat între 16-22 aprilie, FR Gimnastică anunţând componenţa echipelor tricolore, miercuri, când este data limită pentru înscrierile nominale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că înscrierile nominale sunt provizorii şi au fost trimise pentru că 16 martie este data limită.

”Componenţa loturilor poate fi schimbată oricând, până cu cinci zile înainte de startul competiţiei sau chiar şi acolo, dacă este vorba despre sportivi care nu sunt în forma maximă sau de nedorite accidentări, de exemplu”, a explicat Mircea Apolzan.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit acestuia, echipele României au următoarea componenţă:

Feminin – Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Laura Jurcă şi Anda Butuc (rezervă). Antrenori: Lucian Sandu, Adela Popa, Maria Fumea, alături de dr. Mihaela Dobranici şi arbitrul Gabriela Robu.

Masculin – Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Vlad Cotună, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache şi Daniel Rădeanu (rezervă). Antrenori: Ioan Suciu, Ştefan Gal, Vasile Vug, alături de maseorul Răzvan Spirescu şi arbitrul Dănuţ Grecu.

Şeful delegaţiei va fi preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Loturile României susţin, miercuri, un antrenament cu public, la feminin, respectiv bilateralul cu Spania, la masculin, acţiunile fiind programate la Sala Polivalentă din Bucureşti, de la ora 13.00, în cazul fetelor, şi de la ora 17.00.

La CM de la Glasgow din 2015, echipa feminină de gimnastică a României a încheiat calificările pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016. Marea absentă din echipa României este Larisa Iordache, operată săptămâna trecută la un deget de la mâna stângă, în urma unei fracturi, gimnasta fiind în recuperare timp de şase săptămâni.

Echipa României, medaliată olimpică la fiecare ediţie, începând cu 1976, va evolua la turneul preolimpic de la Rio (16-22 aprilie 2016) pentru unul din ultimele patru locuri disponibile pentru JO.

La masculin, echipa României a încheiat pe locul 14 la CM de la Glasgow de anul trecut şi va evolua, de asemenea, la turneul preolimpic de la Rio, pentru unul din cele patru locuri calificante la JO.

La Jocurile Olimpice de la Rio, România are calificat în prezent un singur gimnast, pe Marian Drăgulescu, la sărituri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.