Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre problemele pe care le-a găsit la ANS, ea menţionând că în ceea ce priveşte bugetul există promisiuni şi susţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Această agenţie, când am preluat conducerea ei, am găsit un buget de 581 de milioane. Plecăm de la cel mai mare buget, aşa cum s-a exprimat domnul ministru Novak, este cel mai mare buget din istoria Ministerului Sportului, dar el pe departe nu este cel mai mare. Este cu vreo 30 de milioane mai mare decât în 2016, când am condus destinele sportului. Drept dovadă, fiind bugetul mic din punctul meu de vedere, împărţit către federaţii şi subordonate, la ora actuală, până la rectificare, nu avem soluţii să ne redresăm în niciun fel. Împărţirea o faci pe trimestre, pe semestre, dar banii au fost mutaţi din trimestrul 4, din trimestrul 3 în 2, 1 ca să acopere nevoile cluburilor, federaţiilor. Nu stăm foarte bine, dar avem promisiuni, avem susţinere pentru a primi un buget consistent să putem susţine activitatea federaţiilor”, a spus Lipă.

Elisabeta Lipă a precizat că obiectivul ANS nu este de a obţine medalii, ci de a ajuta federaţile ca sportivii lor să se califice, cât mai mulţi, la Jocurile Olimpice şi să reprezinte ţara cât mai bine atunci când va veni momentul.

“Avem la nivel de minister în jur de 20 de executări silite. S-a ajuns în situaţia asta pentru că aproape doi ani accest mnister nu a avut un director economic. Trebuie să găsim soluţii, avem nevoie de specialişti”, a afirmat Lipă.

Ea a explicat şi problema legată de arhiva instituţiei: “O firmă de la Cluj a câştigat licitaţia, a luat toate documentele şi a promis că va face arhivarea, dar am constatat că nu s-a făcut nimic. Suntem în proces, în viitorul apropiat vom aduce înapoi arhiva”.

“Nu este o situaţie roz, dar suntem oameni care am trecut şi prin lucruri mult mai grele şi vom reuşi să găsim soluţii să ieşim la suprafaţă”, a adăugat Lipă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.