Echipa naţională de fotbal a Italiei a învins duminică, în deplasare, scor 3-2, echipa naţională a Ţărilor de Jos şi a cucerit medalia de bronz a Ligii Naţiunilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În meciul disputat la Enschede, Italia a deschis scorul încă din minutul 6, prin superbul şut al lui Federico Dimarco, din afara careului. În minutul 20 Squadra Azzura a majorat avantajul de pe tabelă prin reuşita lui Davide Frattesi. Gazdele au cerut penalti în finalul primei părţi, pentru un presupus henţ al lui Cristante, dar arbitrul suedez Glenn Nyberg nu a acordat nimic după consultarea VAR şi la pauză s-a intrat cu 2-0 pentru italieni.

Olandezii au atacat poarta lui Donnarumma încă din startul reprizei secunde şi au înscris prin Steven Bergwijn, în minutul 68, după numai patru minute însă, Federico Chiesa a restabilit diferenţa de două goluri, 3-1 pentru Italia.

Finalul a fost pe muchie de cuţit. Wout Weghorst a avut un gol anulat de VAR în minutul 82, penru că olandezul se afla în poziţie de ofsaid. Gazdele au marcat însă în minutul 90, prin Georginio Wijnaldum, şi au pus presiune pe apărarea italienilor, însă scorul nu s-a mai schimbat şi Italia s-a impus cu 3-2, într-o repriză prelungită cu 11 minute, cucerind medalia de bronz a Ligii Naţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.