Federaţia Internaţională de automobilism (FIA) i-a cerut britanicului Lewis Hamilton să-şi scoată numeroasele bijuterii atunci când pilotează. Campionul mondial însă nu cedează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă mă opresc, lasă-i să o facă”: De şapte ori campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a asigurat vineri că nu îşi va scoate bijuteriile aşa cum le-a cerut piloţilor Federaţia Internaţională de Automobile (FIA), chiar dacă asta înseamnă să rateze Miami Grand Premiul în acest weekend.

"Avem piloţi de rezervă, aşa că suntem pregătiţi pentru weekend. Sunt foarte multe lucruri de făcut în acest oraş, aşa că voi fi bine în orice caz”, a spus britanicul la o conferinţă de presă, care avea inelele, colierele, cercelul, piercing-ul în nas şi nu mai puţin din trei ceasuri la mână, aliniate la diferite fusuri orare.

Dacă interdicţia purtării bijuteriilor la bordul monopostului a fost introdusă în 2005 ca măsură de securitate, aceasta nu a fost niciodată aplicată cu adevărat de piloţi.

Dar în acest sezon, noul director de curse FIA, Niels Wittich, a decis să o aplice.

"Purtarea bijuteriilor sub formă de piercing-uri sau lanţuri metalice în jurul gâtului este interzisă în timpul competiţiei şi, prin urmare, poate fi verificată înainte de start”, a amintit el la GP de la Miami.

Şi pentru a justifica: "Purtarea de bijuterii în timpul competiţiei poate împiedica intervenţiile medicale, precum şi diagnosticul şi tratamentul ulterioare dacă acestea sunt necesare în urma unui accident”.

"Fac acest sport de şaisprezece ani. Port bijuterii de şaisprezece ani”, a spus pilotul Mercedes, care dă asigurări că „în maşină am doar cerceii şi piercing-ul pe nas, pe care nici nu le pot scoate”.

"Voi încerca să comunic şi să lucrez cu Mohammed (Ben Sulayem, preşedintele FIA), sunt aici pentru a fi un aliat al sportului, al lui Mohammed şi al F1 şi cred că avem alte lucruri de făcut şi un impact de avut, aşa că acolo trebuie să ne concentrăm”, a continuat el.

Potrivit site-ului de specialitate Motorsport.com, pilotul a fost de acord pentru acest weekend să scoată toate bijuteriile pe care le putea scoate – şi a primit o scutire până la GP de la Monaco de la sfârşitul lunii mai pentru a respecta regulamentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.