Britanicul Lewis Hamilton a primit, vineri, autorizaţia de a concura cu bijuterii şi piercinguri în Formula 1, cel puţin până la 30 iunie. FIA a fost cea care a luat decizia, iar la 30 iunie situaţia va fi analizată de comisia medicală a F1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamilton, în vârstă de 37 de ani, a beneficiat de o derogare pentru a putea concura purtând bijuterii şi având piercinguri, ceea ce este interzis în mod normal în F1 din motive de siguranţă.

“Sincer, cred că s-a atras prea mult atenţia asupra acestui aspect. Am spus tot ce aveam de spus despre acest subiect la ultimele curse şi mă concentrez doar pentru cursa din acest weekend”, a declarat Hamilton, potrivit La Libre.

Dacă interdicţia purtării bijuteriilor la bordul monopostului a fost introdusă în 2005 ca măsură de securitate, aceasta nu a fost niciodată aplicată cu adevărat de piloţi. În acest sezon, noul director de curse FIA, Niels Wittich, a decis însă să o aplice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.