Pilotul britanic al echipei de Formula 1 Mercedes, Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, ar putea deveni cetăţean brazilian, informează mirror.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proiect de lege care să-l facă pe sportivul de 37 de ani cetăţean de onoare este depus la camera inferioară a parlamentului brazilian, dar nu a fost încă votat.

Legea a fost propusă de parlamentarul Andre Figueiredo după Marele Premiu al Braziliei de anul trecut, la care publicul a scandat numele lui Hamilton şi pe cel al lui Senna.

Lewis Hamilton nu a făcut niciodată un secret din aprecierea sa pentru ţara sud-americană şi a purtat în mod regulat căşti de curse în culorile naţionale ale acesteia atunci când a concurat la Interlagos. După ce a câştigat ediţia din 2021, britanicul a luat cu el pe podium un steag brazilian.

Explicând designul căştii sale de anul trecut, Hamilton a spus că a fost un tribut adus legendarului Ayrton Senna, pe care l-a descris ca fiind "cea mai mare inspiraţie" a sa în Formula 1.

El a redistribuit un articol care relata despre aceast proiect de lege, împreună cu mesajul "aş fi onorat", alături de un emoji în formă de inimă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.