Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Germaniei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat, duminică, pe circuitul de la Hockenheim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamilton a obţinut a 49-a victorie a carierei şi s-a distanţat în clasamentul general. El a fost urmat de piloţii Red Bull/Renault, australianul Daniel Ricciardo şi olandezul Max Verstappen

Locul al patrulea a fost ocupat de germanul Nico Rosberg (Mercedes), pe cinci s-a clasat un alt german, Sebastian Vettel (Ferrari), iar al şaselea a sosit finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari).

Pe poziţiile 7-10 s-au clasat în ordine germanul Nico Hulkenberg (Force India/Mercedes), britanicul Jenson Button (McLaren/Honda), finlandezul Valtteri Bottas (Williams/Mercedes) şi mexicanul Sergio Perez (Force India/Mercedes).

Clasamentul piloţilor:

1. Lewis Hamilton 217 puncte

2. Nico Rosberg 198

3. Daniel Ricciardo 133

4. Kimi Raikkonen 122

5. Sebastian Vettel 120

6. Max Verstappen 115

7. Valtteri Bottas 58

8. Sergi Perez 48

9. Felipe Massa 38

10. Nico Hulkenberg 33.

Clasamentul constructorilor:

1. Mercedes 415 puncte

2. Red Bull 256

3. Ferrari 242

4. Williams 96

5. Force India 81.

Următorul Grand Prix, cel al Belgiei, va avea loc la 28 august, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.