LeBron James (Los Angeles Lakers) a încălcat, săptămâna trecută, protocolul sanitar în vigoare în NBA, protocol pus în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat un purtător de cuvânt al ligii nord-americane de baschet, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai bun jucător din NBA riscă o sancţiune, iar echipa din Los Angeles ar putea să înceapă play-off-ul fără vedeta sa. Lakers joacă primul meci, duminică, împotriva formaţiei Phoenix Suns.

James a încălcat protocolul sanitar al ligii participând la o acţiune de promovare a unei mărci de tequila (Lobos 1707), la care deţine acţiuni, alături de alte vedete ale show-business-ului (rapperul Drake şi actorul Michael B. Jordan), deşi toţi participanţii au fost obligaţi să prezinte un PCR negativ pentru a fi prezenţi la eveniment.

"Este o încălcare a protocolului aplicat şi, aşa cum am făcut-o în situaţii comparabile în cadrul ligii, acest lucru a fost notificat echipei (Lakers)", a spus purtătorul de cuvânt al NBA.

O situaţie potenţial complicată pentru LA Lakers, care deocamdată nu poate beneficia de un protocol mai relaxat, autorizat în NBA atunci când jucătorii ating o rată de 85 la sută vaccinaţi (cel puţin 15 jucători din 17). Enigmatic pe această temă, James a refuzat, de asemenea, să indice presei dacă a fost vaccinat, considerând că este un subiect care e legat de viaţa lui personală.

LeBron James riscă să fie plasat în izolare pentru cel puţin şapte zile. Nu este însă sigur că NBA va merge atât de departe cu unul dintre cei mai emblematici jucători ai campionatului, într-un moment în care vor începe meciurile importante ale sezonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.