Noël Le Graët a fost interpelat marţi în comisia de anchetă din parlamentul francez cu privire la disfuncţionalităţile din cadrul mai multor federaţii sportive. Fostul preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) a profitat de ocazie pentru a reitera că nu are nimic să-şi reproşeze în relaţia cu femeile, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţat să demisioneze în februarie 2023, Noël Le Graët a rămas în umbră timp de aproape un an. Însă marţi, fostul preşedinte al FFF a fost audiat de deputaţi. Avocaţii săi (care nu au fost prezenţi alături de el) pregătiseră terenul trimiţând o scrisoare deputaţilor în care îi avertizau că fostul oficial va păstra tăcerea în privinţa anumitor chestiuni. Acest lucru nu l-a împiedicat să reamintească tuturor condiţiile în care mandatul său a luat sfârşit.

"Cred că a fost un linşaj mediatic nemeritat. Nu am făcut nimic rău nicăieri şi nimănui. Dar la un moment dat nu am mai putut suporta articolele zilnice. Am o familie cu trei copii mai mari - nu mai sunt mici - şi nouă nepoţi cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani. Şi nu este neapărat agreabil să citeşti neadevăruri în fiecare zi în presa locală sau naţională. Nu voi spune mai multe despre acest subiect pentru că avocaţii mei au cerut anularea şi contestarea raportului de audit, pentru că în acest moment apărarea mea este că nu ştiu nimic despre el. Voi, cei din această sală, ştiţi mai multe decât mine. Eu nu ştiu".

"Am pus femei în toate posturile"

Întrebat dacă are fapte pe care să le raporteze comisiei despre eventuale probleme legate de agresiuni sau comportamente inadecvate în cadrul FFF, Noël Le Graët a fost clar şi a negat că ar avea "fapte de raportat". Fostul preşedinte al federaţiei franceze de fotbal şi-a clarificat apoi gândurile.

"Am prea mult respect. În primul rând, am pus femei în toate posturile. La federaţie, directorul meu general a fost o femeie şi cred că o să o întâlniţi (joi). Vicepreşedintele meu a fost o femeie, Brigitte Henriques", a continuat fostul preşedinte al clubului de fotbal Guingamp.

Preşedinta comisiei i-a reamintit că a depus un jurământ, iar Le Graet i-a răspuns: "Am depus un jurământ cu condiţia să rămânem în cadrul întrebărilor pe care trebuie să mi le puneţi, dincolo de orice dificultăţi. Aşa că nu voi răspunde".

Noel Le Graet a demisionat în februarie din funcţia de preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), post pe care îl ocupa din 2011. Confruntat cu acuzaţiile de hărţuire morală şi sexuală şi cu un audit, Le Graet era retras din funcţie din 11 ianuarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.