Lazio este un club fondat în 1900, care a câştigat de două ori campionatul italian, în 1974 şi 2000. În palmaresul formaţiei mai figurează şase trofee ale Cupei Italiei, ultimul în 2013, Supercupa Italiei, în acest an şi în 1998, 2000 şi 2009, Cupa Cupelor, în 1999 şi Supercupa Europei, în acelaşi an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, Lazio a terminat pe locul 5 în Serie A şi a pierdut finala Cupei Italiei, cu scorul de 0-2, în faţa campioanei Juventus. Din acest motiv, aceleaşi echipe s-au întâlnit în Supercupa Italiei, jucătorii din Roma luându-şi revanşa, cu 3-2. 

În Liga Europa, Lazio a câştigat Grupa K, cu patru victorii, un egal şi o înfrângere. Nice (locul 2), Zulte Waregem (locul 3) şi Vitesse Arnhem au fost adversarii italienilor. Zulte Warege, a învins-o pe Lazio, cu 3-2, acasă, în ultima etapă a grupei, iar Vitesse a remizat pe Stadio Olimpico, scor 1-1, în penultima etapă, după ce formaţia lui Ştefan Radu câştigase patru partide la rând.

În campionat, după 15 etape, Lazio e pe locul 5, cu 32 de puncte şi un meci mai puţin, pe care îl va disputa, luni, acasă, cu Torino. Lider e formaţia Inter Milano, cu 40 de puncte, urmată de Napoli, cu 39 de puncte, Juventus, cu 38 puncte, şi rivala AS Roma, cu 35 puncte.

Cei mai cunoscuţi jucători din lotul antrenat de fostul atacant Simone Inzaghi sunt portarul internaţional albanez Thomas Strakosha, fundaşul olandez Stefan de Vrij, fundaşul belgian Jordan Lukaku, fratele lui Romelu Lukaku de Manchester United, fundaşul muntenegrean Adam Maruşici, mijlocaşul brazilian Lucas Leiva, mijlocaşul spaniol Luis Alberto, mijlocaşul bosniac Senad Lulici, atacantul ecuadorian Felipe Caicedo. Vedeta echipei este atacantul italian Ciro Immobile, 27 de ani, locul 2 în clasamentul golgheterilor din Serie A, cu 15 reuşite, una mai puţin decât Mauro Icardi de la Inter Milano.

De asemenea, Ştefan Radu, 31 de ani, este un jucător emblematic pentru Lazio, fiind unul dintre căpitani. Fundaşul român, care refuză convocarea la naţională, este la Roma din ianuarie 2008.

În vârstă de 41 de ani, Simone Inzaghi a fost jucător al formaţiei Lazio şi tot aici şi-a început cariera de antrenor, mai întâi la tineret, apoi, din vara anului 2016, la prima echipă.

Formaţia FCSB va întâlni echipa Lazio Roma, în 16-imile Ligii Europa, conform tragerii la sorţi de luni, de la Nyon. FCSB va disputa meciul tur pe teren propriu, la 15 februarie, returul urmând să se dispute la Roma, în 22 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.