Procurorii spanioli au anunţat luni deschiderea unei anchete privind presupusele insulte rasiste adresate de suporterii lui Atletico Madrid unei fetiţe de culoare, în vârstă de opt ani, care purta tricoul atacantului lui Real Madrid, Vinicius Jr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma unei plângeri depuse de La Liga, parchetul din Madrid a deschis o anchetă pentru o posibilă infracţiune motivată de ură” - o categorie penală care include infracţiuni rasiste, „după insultele pronunţate de către susţinători ai echipei Atletico Madrid împotriva unui copil şi a unei femei”, a anunţat agenţia de presă AFP.

Evenimentele au avut loc înaintea derby-ului de la Madrid dintre Atletico şi Real Madrid, de duminică, 24 septembrie.

Mătuşa fetiţei a declarat pentru postul de radio Cadena Ser că amândouă au fost victime ale insultelor rasiste proferate de susţinătorii ultras ai grupării Frente Atlético, în apropierea stadionului.

Ea a spus că micuţa a fost atacată pentru că purta un tricou al lui Vinicius Jr, atacantul de culoare al echipei Real Madrid.

Clubul Real Madrid a invitat-o ​​pe fetiţă miercurea trecută, pe stadionul Santiago Bernabeu, pentru a-i oferi un tricou, în prezenţa unor jucători precum Rodrygo, Eder Militao, Vinicius Jr, dar şi a preşedintelui Florentino Perez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.