Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a făcut câteva precizări ca urmare a fazei din minutul 68 al partidei FC Rapid – FCU Craiova, disputată vineri, în Giuleşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din păcate, o problemă tehnică nu a putut permite oficialilor video ai meciului, arbitrii VAR Andrei Chivulete şi Mihăiţă Necula, să furnizeze informaţii exacte într-o perioadă mai scurtă de timp.

În momentul în care mingea a părăsit suprafaţa de joc, Andrei Chivulete l-a informat pe arbitrul Horaţiu Feşnic despre faptul că ar putea exista o posibilă lovitură de pedeapsă în favoarea Rapidului, ca urmare al unui posibil joc al mingii cu mâna. Conform protocolului VAR, înainte ca arbitrul meciului să fie chemat la monitor, VAR-ul verifică întotdeauna întreaga situaţie de atac, aşa cum se întâmplă şi la fiecare gol marcat. Identificând un posibil ofsaid ce ar fi avut nevoie de interpretare de către arbitru, a fost necesar ca liniile să fie trasate şi clipul să fie salvat.

După verificare şi în timp ce situaţia fazei se salva, întregul sistem VAR s-a prăbuşit şi a trebuit să fie repornit, lucru ce nu s-a întâmplat din prima încercare”, a precizat Vassaras, potrivit frf.ro.

Analiza fazei a durat mai mult decât ar fi trebuit, acesta fiind motivul pentru care decizia lui Horaţiu Feşnic, una corectă, a întârziat câteva minute, adaugă şeful CCA.

“De asemenea, jucătorul Rapidului care a primit mingea în faza de atac înainte de infracţiunea din careu nu se afla în poziţie afară de joc.

Problemele tehnice au apărut încă dinaintea fluierului de start, camerele din spatele porţii nefiind funcţionale. Ulterior, producătorii TV au reuşit să pornească doar camera din spatele porţii din dreapta, aşa cum a apărut pe transmisiunea TV.

În concluzie, din nefericire, încă ne mai confruntăm cu probleme de natură tehnică, dar care sperăm să fie rezolvate cât mai curând pentru a evita astfel de situaţii neplăcute pentru toată lumea”, a menţionat Vassaras.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.