Antrenorul echipei FC Liverpool, Jurgen Klopp, crede în continuare în posibilitatea ca formaţia lui să reuşească cvadrupla istorică, respectiv câştigarea Cupei Ligii, Cupei Angliei, trofee cucerite deja, Ligii Campionilor, competiţie în care a ajuns în finală, şi Premier League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liverpool a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Southampton, în etapa a XXXVII-a, penultima, a Premier League.

Klopp nu a folosit în acest meci mai multe vedete din lotul său, printre care Mohamed Salah, Virgil Van Dijk, Sadio Mane şi Alexander-Arnold.

"Este puţin probabil, pentru că Manchester City joacă, acasă, cu Aston Villa, care mai evoluează, joi, cu Burnley, aflată în lupta pentru salvarea de la retrogradare, dar ăsta este fotbalul...", a declarat Klopp la BBC, după meci.

Antrenorul formaţiei Liverpool nu a uitat că titlul de campion i-a scăpat echipei sale pentru un gol care nu a fost validat deoarece mingea nu a intrat în totalitate în poartă, în sezonul 2018/19.

"Mă gândesc la momentul în care City a devenit campioană pentru 11 milimetri. Dacă cineva vrea ca noi să fim campioni, atunci trebuie să câştigăm mai întâi, iar Aston Villa trebuie să ia un punct cu City. Este posibil. Puţin probabil, dar e posibil. Şi asta e suficient de bine", a rezumat el, lăudându-şi apoi jucătorii de rezervă, care au fost esenţiali pentru a le oferi titluarilor o pauză, în condiţiile în care Liverpool luptă pe două fronturi în acest final de sezon.

"Uau, băieţii ăştia! E ca şi cum ai avea mai multe Ferrari în garaj pe care trebuie doar să le scoţi", a adăugat antrenorul german, încântat de disponibilitatea unor jucători care au avut puţin timp de joc în acest sezon: "Să faci nouă schimbări şi să reuşeşti o astfel de performanţă este excepţional. Am fi avut mult mai multe probleme dacă am fi jucat cu băieţii care au evoluat 120 de minute, sâmbătă (n.r. - în finala Cupei Angliei)".

După rezultatul de marţi, Liverpool, 89 de puncte, s-a apropiat la un punct de Manchester City, 90 de puncte. Southampton ocupă locul 15, cu 40 de puncte.

Titlul se va acorda în ultima etapă, după jocurile Manchester City - Aston Villa şi Liverpool - Wolverhampton, programate duminică, de la ora 18.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.