Tehnicianul echipei Hertha Berlin, Jurgen Klinsmann, ar putea rata meciul cu Bayern Munchen, programat duminică, în Bundesliga, deoarece nu a prezentat federaţiei germane dovada că are o licenţă de antrenor valabilă, relatează dw.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klinsmann a fost numit la conducerea echipei Hertha Berlin la sfârşitul lunii noiembrie. Federaţia a cerut ca Hertha şi tehnicianul să prezinte actele necesare înainte de reluarea campionatului, duminică.  “Acest lucru încă nu s-a întâmplat”, notează dw.com.

“Când m-am urcat în avion cu destinaţia Berlin nu m-am gândit că o să am nevoie de licenţa de antrenor şi de celelalte dovezi, pentru că nu ştiam că voi deveni antrenorul echipei Hertha. Pur şi simplu  am uitat documentele de Crăciun. Acum nu este nimeni în casa mea din California, pentru că soţia mea este cu fiica mea, acolo unde studiază ea. Dar mă străduiesc să aduc toate documentele necesare”, a declarat Klinsmann pentru cotidianul Bild.

Jurgen Klinsmann a obţinut licenţa de antrenor în anul 2000, după un curs special organizat de federaţia germană pentru jucători care şi-au pus amprenta asupra fotbalului german. Este însă neclar dacă documentele lui Klinsmann sunt actualizare, menţionează dw.com, adăugând că pentru a rămâne valabilă, licenţa trebuie reînnoită din trei în trei ani cu dovada a cel puţin 20 de ore de dezvoltare profesională.

Dacă Jurgen Klinsmann nu va face la timp dovada faptului că posedă o licenţă valabilă, pe banca echipei Hertha Berlin se va afla secundul Alexander Nouri la meciul cu Bayern, duminică.

Klinsmann este însă încrezător că va rezolva situaţia: “Licenţa este într-un sertar, undeva în casa mea din California. Nu este o problemă mare, se va rezolva totul”.

Meciul Hertha Berlin – Bayern Munchen, contând pentru etapa a XVII-a a campionatului Germaniei, se va disputa duminică, de la ora 16.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.