Kim Bohuny, vicepreşedinte Basketball Operations în cadrul NBA International, care se află la meciurile Eurobasket de la Cluj-Napoca, a povestit, pentru News.ro, despre momentul devenit celebru în SUA, în 1993, atunci când Ghiţă Mureşan a fost draftat şi a rostit celebra propoziţie ”I love you this game”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Bohuny a sosit marţi la Cluj-Napoca pentru a urmări meciurile din grupa C, unde se află cei mai mulţi jucători din NBA între echipele participante, 11, faţă de celelalte trei grupe.

Kim Bohuny este vicepreşedinte al Departamentului Basketball Operations din cadrul NBA International şi se află pentru a doua oară în România, dar prima dată la Cluj.

”Am venit de două zile, iar ieri am petrecut ziua la hotelul în care sunt cazate echipele. Am rămas impresionată de jucătorii, oficialii de la Spania, Croaţia şi Muntenegru, care au venit ei la mine să-mi spună despre condiţiile excelente pe care le-au găsit nu doar la sală, ci şi la hotel, la restaurante, în general referindu-se şi la partea de logistică a evenimentului de la Cluj-Napoca. Au spus că sunt unele din cele mai bune din câte au întâlnit în carieră. Pot spune şi eu acelaşi lucru. Mi-a plăcut şi oraşul, atât cât am putut să văd, mi-a plăcut că se văd munţii. Am petrecut seara cu oficialii FR Baschet şi oamenii din comitetul local de organizare, a fost o cină foarte agreabilă, în care am discutat mult despre baschet şi cum se poate implica NBA International pentru a ajuta baschetul românesc, pentru că organizarea acestei grupe a Eurobasket este doar primul pas. Contează mult însă faptul că organizarea este de nota 10, asta cel puţin este nota pe care o acord eu”, a declarat Kim Bohuny, pentru News.ro.

Oficialul NBA International a vorbit şi despre faptul că se cunoaşte cu Ghiţă Mureşan încă de când a fost draftat în 1993, iar el o numeşte ”mentor”. Kim a istorisit şi despre momentul ”care a rămas în istoria NBA” şi care este numit momentul ”I love you this game”, cuvintele rostite de Ghiţă Mureşan imediat după ce a fost draftat la primul interviu în direct, când trebuia să spună doar ”I love this game”.

”George nu vorbea engleză, era foarte emoţionat, nu ştiam e mai bine la interviul lui live, care se face întotdeauna după draft. Am vorbit cu analistul Craig Sager şi ne-am înţeles că cel mai bine este ca George, cum îi spunem noi, să nu fie întrebat nimic, ci doar să spună simplu: I love this game. El a tot repetat, era cu soţia lui, Liliana, care îl mai corecta la pronunţie, iar când a venit rândul său a fost atât de emoţionat şi de concentrat, încât a spus doar: ”I love you”..... şi a completat apoi zâmbind ”this game”. A fost un moment excepţional şi a rămas în istoria NBA. Trebuie să vă mai spun că şi după atâţia ani, George este un ambasador extraordinar pentru România, cu pasiune şi iubire de ţară, iar în SUA oamenii ştiu de Nadia Comăneci şi de George Mureşan”, a povestit Kim.

Despre cum poate ajuta baschetul românesc NBA International, oficialul american a declarat: ”În departamentul nostru avem şi partea de dezvoltare internaţională, avem acum şase campuri pe mai multe continente pentru fete şi băieţi cu vârste cuprinse între 15-17 ani. Un pas ar fi să punem bazele unei noi academii în colaborare. Organizarea acestui Eurobasket la Cluj-Napoca este doar primul pas, poate următorul ar fi să începem şi noi, NBA, un program în România, plus programe pentru antrenori. Vom face ce putem mai bine, cu federaţia, cu toţii, să găsim un al 2-lea jucător român pentru NBA, dar şi ca alţi copii care să înveţe baschet şi să-l iubească. Nu ştiu dacă fiul cel mai mic al lui George, Victor, ar putea fi acel jucător pentru NBA, e devreme de spus, dar sigur ar fi un prim pas pentru el să joace în naţionalele României”.

Kim Bohuny va pleca vineri din Cluj-Napoca spre Istanbul, unde vor avea loc fazele eliminatorii ale Eurobasket. ”Până plec, poate încerc şi o masă românească tradiţională. Am auzit de mici şi sarmale până acum”, a încheiat Bohuny zâmbind.

Joi seară, la Cluj-Napoca, naţionala României va juca ultima partidă din grupa C, cu Muntenegru. Tricolorii au ratat deja faza optimilor, în care din grupa C vor ajunge Spania, Croaţia, Muntenegru şi Ungaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.