Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-1, în 48 de minute, pe chinezoaica Qiang Wang, locul 55 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale Wuhan Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În faza următoare, Pliskova va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 37 WTA, care a întrecut-o în optimi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-4, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 9.

Dacă va câştiga şi acest meci, sportiva din Cehia va urca pe locul 2 în clasamentul WTA, iar Simona Halep va coborî pe poziţia a treia. Pliskova are şanse de a reveni pe locul I WTA dacă va câştiga Wuhan Open. Însă pentru ca acest scenariu să se întâmple ar trebui ca acualul lider, spaniola Garbine Muguruza, prezentă şi ea în optimi, să nu ajungă în semifinale.

Ocupanta locului 3 WTA, ucraineanca Elin Svitolina, nu participă la turneul de la Wuhan.

Marţi, Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-1, de rusoaica Daria Kasatkina, locul 31 WTA, în manşa a doua a turneului de categorie Premier 5.

Jucătoarea din Constanţa, care a a împlinit, miercuri, 26 de ani, nu poate fi întrecută în ierarhia WtA de altă jucătoare în afara Karolinei Pliskova, după această competiţie de categorie Premier 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.