Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, dar pe prima poziţie în clasamentul WTA al momentului, a fost învinsă, joi, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, de sportiva Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 87 WTA, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida a durat două ore şi 18 minute. Aceasta este cea mai mare surpriză a turneului feminin de la Wimbledon de până acum, dacă se ţine cont de locul jucătoarei cehe. Însă ea nu a trecut niciodată de turul secund pe iarba londoneză..

Pliskova este în luptă cu Angelique Kerber, locul 1 WTA, şi Simona Halep, locul 2 WTA, pentru prima poziţie a ierarhiei jucătoarelor profesioniste după turneul de la Wimbledon. În acest moment, după ce s-au scăzut punctele aferente ediţiei trecute, Pliskova este pe primul loc, urmată de Halep şi de Kerber.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru a o depăşi pe Pliskova, Halep are nevoie de o calificare în semifinale la Wimbledon. Pentru ca românca să fie pe locul 1 şi în momentul publicării clasamentului WTA, la 17 iulie, trebuie ca ea să ajungă cel puţin în semifinale, iar Kerber să nu joace finala. Simona Halep şi Angelique Kerber se pot întâlni în finală, situaţie în care învingătoarea va ocupa locul I WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.