Tenismanul croat Ivo Karlovici, cap de serie numărul 20 şi locul 21 ATP, l-a învins, marţi, pe argentinianul Horacio Zeballos, poziţia 68 în ierarhia mondială, în meciul cu cele mai multe ghem-uri din istoria Australian Open, de la introducerea tie-break-ului în 1971.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karlovici, care a stabilit un record de aşi într-un meci la Australian Open (75), s-a impus în partida din primul tur, cu scorul de 6-7 (8), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20, după cinci ore şi 14 minute.

De asemenea, este cel mai lung set decisiv din istoria turneului de la Melbourne, două ore şi 37 de minute.

Întâlnirea dintre Karlovici şi Zeballos este a doua cea mai lungă ca timp din istoria Australian Open, după finala din 2012 dintre Novak Djokovici şi Rafael Nadal, care a durat cinci ore şi 53 de minute.

Cel mai lung meci din istoria tenisului a avut loc la Wimbledon, în 2010, atunci când americanul John Isner l-a învins pe francezul Nicolas Mahut, cu scorul de 6–4, 3–6, 6–7 (7), 7–6 (3), 70–68, după 11 ore şi cinci minute. Partida s-a desfăşurat în trei zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.