Atacantul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a depus plângere pentru defăimare împotriva unui militant de extremă dreapta care a postat două mesaje despre el pe Twitter în 2020, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizat de plângere este Damien Rieu, militant al Reconquete, partidul lui Eric Zemmour.

Primul mesaj al lui Rieu menţionat în plângere a fost postat în octombrie 2020. Atunci, Rieu a scris: “Interesant să descoperim că Benzema merge la imamul Nourdine Mamoune, care tocmai ce a fost percheziţionat...”. El a ataşat o fotografie în care Benzema apare alături de Nourdine Mamoune, imamul din Meaux.

În noiembrie 2020, Damien Rieu a postat un nou mesaj despre Benzema: “Cred că Benzema vrea să ne transmită un mesaj”. El a ataşat o fotografie cu jucătorul având arătătorul în sus, alături de imagini cu jihadişti făcând acelaşi gest.

Rieu va trebui să se prezinte în instanţă la Lyon la 23 mai.

El a avertizat: Karim vrea să mă facă să tac... spuneţi-i că am câştigat toate procesele”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.